link unit
Home Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel in prapur

Drob de miel

Ingrediente:
- 1 kg maruntaie de miel,
- 500 g ficat de miel,
- un prapur,
- 150 g ceapa,
- 4 oua,
- 100 g faina,
- 150 g untura,
- verdeata,
- piper,
- sare

1.  Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat.

2. Ceapa se taie marunt si se trage putin in untura, se pun maruntaiele fierte date prin masina, sare si piper.

3. Se prajesc pe foc iute amestecandu-se tot timpul sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga ouale si verdeata taiata marunt, se amesteca totul bine. Prapurul, care a fost tinut in apa rece, se taie bucati iar in fiecare bucata se pune tocatura gata pregatita.

4. Se da forma rotunda, se trece prin faina si ou batut, se prajesc in untura la foc mic sa fie bine patrunse. Se poate umple prapurele intreg cu tocatura, se pune in tava de cozonac si se poate coace in cuptor, obtinandu-se o singura bucata de drob mare.

5. Cand este gata se taie felii si se serveste.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 05:31 )

 

Drob de miel 2

Drob de miel

Ingrediente:
- 500 gr maruntaie de la un miel: plamin, ficat, inima si bucatele de carne de miel grase de la burta,
- 2-3 oua,
- o lingura smantana,
- 2-3 legaturi ceapa verde,
- patrunjel,
- marar,
- sare,
- piper,
- 1 lingura untura,
- o felie piine muiata,
- prapurul intreg de la un miel,
- un paharel de coniac

1. Se fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar ficatul si rinichii se taie cuburi.

2. Se amesteca cu ouale, smantana, sare piper, verdeata si un paharel mic coniac. Se unge o tava (ca de cozonac) cu untura.

3. Se intinde prapurul care a fost spalat bine in mai multe ape. Trebuie ca grasimea lui sa fie spre umplutura.

4. Se aseaza umplututa si deasupra se dau marginile prapurului ca un plic. Se unge cu putina untura si se da la cuptor cam o ora.

5. Se serveste dupa ce s-a mai racorit.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 04:30 )

 

Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:
- 500 grame de carne de miel si ficat,
- 2 oua, o felie de paine,
- 1 lingurita de smantana,
- 1 legatura de patrunjel taiat marunt,
- 2 cepe,
- sare,
- piper

1.  Se fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul alimentelor.

2. Se pun toate intr-un vas si se baga in cuptor la temperatura medie.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 04:13 )

 

Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:
- inima,
- ficatul si plamanii de la un miel,
- o ceapa,
- 1 morcov,
- o radacina de patrunjel,
- 3-4 oua,
- 4 legaturi cu ceapa verde,
- marar verde,
- patrunjel verde,
- 1 prapur,
1 felie paine,
- sare,
- piper,
- untdelemn

1. Se pune apa cu un praf de sare sa fiarba si cand clocoteste se pun maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba cu o ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel la foc mic.

2. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat cu o bucatica de miez de paine muiat in apa si stors.

3. Se amesteca carnea tocata cu ceapa verde tocata cu tot cu codite, cu marar si patrunjel verde tocate fin, cu sare, piper si cu ouale.

4. Se spala bine prapurul. Se unge o cratita cu untdelemn, se asaza prapurul in cratita, se intinde si pe peretii laterali pana sus, se toarna compozitia inauntru, se inveleste cu prapurele, se unge cu untdelemn deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca.

5. Cand sunt gata, se rastoarna din cratita pe o farfurie, apoi se rastoarna pe o alta farfurie astfel ca sa fie cu fata in sus, se prezinta intreg la masa, apoi se taie felii.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 02:59 )

 

Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:
- 500g maruntaie miel,
- 250g carne de miel tocata,
- 1 legatura usturoi proaspat,
- 1 legatura ceapa verde,
- 1 legatura patrunjel,
- 1 lingurita de piper pisat,
- scortisoara,
- nucsoara,
- 2 pachete de felii de sunca feliata,

1. Punem maruntaiele la fiert. Se scurg si se taie foarte marunt apoi se calesc cateva minute, de preferat se las pe foc pana se absoarbe toata apa din ele.

2.Se amesteca cu carnea tocata si se adauga sarea, pireul si mirodeniile, toate dupa gust. Se lasa la racit.

3. Cu feliile de sunca se tapeteaza o tava termorezistenta a.i sa cuprinda baza si laturile vasului, dar sa ramana si in afara lui pentru a avea cu ce sa acoperim carnea pregatita mai sus.

4. Se toarna pasta de carne tocata cu tot cu maruntaie in bolul tapetat cu sunca. Acoperim pasta cu marginile ramase in afara tavii.

5. Vasul termorezistent se pune pe tava din aragaz umpluta cu apa a.i sa nu iese afara apa din el.

6. Foarte important este sa fiti atenti sa nu scada complet apa din tava.

7. Se da tava la cuptor si se tine pana cand se face carnea.

Ultima actualizare ( Joi, 25 Martie 2010 01:03 )